Hoeveel spijt je kunt hebben van een overname ? Nadat WSB Energy de restanten van de RMS megamestvergisterplannen heeft overgenomen, hebben ze alleen maar tegenslagen gekend.

Ook de recente uitspraak van de Raad van State in de zaak Wabo-vergunning van RMS Venlo heeft, zoals wij al zagen aankomen, opnieuw vernietigend uitgepakt voor WSB Energy. Opnieuw een harde uppercut, dit moet wel haast zeker het einde van het RMS project in Venlo zijn.

Het krantenartikel over deze uitspraak is HIER te lezen en HIER is de uitspraak van de RvS te lezen.

De Raad van State heeft nu uitgesproken dat dit soort projecten onder de categorie “chemische fabriek” vallen, hetgeen betekent dat voor iedere nieuwe Wabo vergunningaanvraag er op voorhand een complete Milieu Effecten Rapportage (MER) doorlopen zal moeten worden. Hoe vaak hebben wij de afgelopen jaren niet herhaald dat een MER verplicht gesteld moet worden voor dit soort grootschalige en riskante projecte.

Waarom wil de overheid dit niet meteen inzien en moet er eerst lang geprocedeerd worden om gelijk te krijgen.  

De aanhouder wint, dat geldt niet alleen voor onze actiegroep maar ook voor onze collega’s in de regio Venlo. Ook daar kan men na bijna 10 jaar strijd de zaak nu succesvol afsluiten. Wij feliciteren hen dan ook van harte met dit resultaat!

Stichting Leefbaar Buitengebied Gelderland
Werkgroep MegamestVergisterGroenloNee

www.MegamestvergisterGroenloNEE.nl
www.facebook.com/megavergister
www.twitter.com/megavergister