update juni 2015: RMS GAAT SAMENWERKING AAN MET STRUKTON.
De initiatiefnemers van de megamestvergister (RMS, Van Westreenen en gebiedsmakelaar De Laarberg) betrappen we regelmatig op uitspraken welke leugenachtig zijn of op zijn minst dubieus en het amateurisme van de partijen die de grootste mestvergister van NL willen bouwen, pijnlijk weergeeft.

De onderstaande videofragmenten, die door RMS op internet zijn geplaatst, zijn afkomstig van diverse boerenbijeenkomsten in De Radstake (Oost Gelre) en Venray.

U hoort respectievelijk dhr Barry Wopereis (Van Westreenen), Wolfgang Chantre (RMS), Christaan Kats (De Laarberg) en Jan Elderink (Jabeel).

Hieronder de voorbeelden:

Uitspraak 1: RMS-Jabeel: “We zijn in Groenlo rond met de banken en Strukton is onze partner”
U hoort deze uitspraak in een stukje uit de Venray video van april jl:

 

Deze samenwerking tussen RMS en Strukton maakt de situatie voor de boeren die totaal ongeveer 2 mlj € geïnvesteerd hebben in RMS nog penibeler: Strukton is nl een bouwconcern dat in flinke financiële problemen zit en afgelopen jaar een verlies van maar liefst 34 mlj € (!) moest incasseren.
Klik hier voor meer info over de problemen bij Strukton:

Bouwer Strukton drukt moederbedrijf Oranjewoud diep in het rood

Eerder onthulde de Gelderlander al dat RMS een andere partner heeft die zijn geld verdient aan online goksites en erotische datingsites:

Verder hoort U in de bovenstaande video Jan Eldrink richting de Venrayse boeren zeggen dat de financiering in Groenlo rond is……Wij vermoeden echter dat RMS absoluut niet rond is met een bank die 54mlj € wil lenen voor de fabriek in Groenlo, maar blufpoker speelt om de boeren in Venray ook over de streep te trekken om zo ook een volgende aanbetaling van 2 mlj € over te maken aan RMS, zoals dat ook in Groenlo is gebeurd.

Uitspraak 2: Van Westreenen: “We hebben bewust informatie achtergehouden”
Omwonenden van de Laarberg en Grollenaren zijn niet of nauwelijk geinformeerd over de komst van de megamestvergister. Waarom was de informatieverstrekking de afgelopen jaren zo slecht, ook richting de gemeenteraad?
U hoort hieronder de trieste reden: RMS geeft toe dat men “bewust informatie heeft achtergehouden”.

 

Uitspraak 3: Gebiedsontwikkelaar De Laarberg richting de boeren “De MER is zo goed als rond en hebben we doorlopen”
Christiaan Kats, de gebiedsontwikkelaar(= makelaar) van de Laarberg beweerd in de onderstaande video uit 2014 voor de Achterhoekse boeren in de Radstake dat de MER (mileu effect rapportage) nauwelijks nog een belemmering zou zijn.
Echter bleek in mei 2015 dat de incompleetheid vd MER- aanvraag toch een dusdanig obstakel vormde dat de vergunningsaanvraag minstens een half jaar is uitgesteld. Kortom wederom een staaltje van amateurisme ten koste vd boeren.

 

Hieronder nog de link naar een compilatievideo:

 

Bron: You Tube.

Er volgen binnenkort, op deze site, nog meer dubieuze uitspraken van de initiatiefnemers van deze megamestvergister.