Bio-industrie goed voor de natuur?

Het is een uiterst merkwaardige conclusie die journalist Roel Oos­terink trekt in een stukje dat wel een reclamespot van LTO (land­bouwers) en RMS (bouwer van de mestverwerker) lijkt.

Hij schrijft dat de mestverwerker niet kan stinken, omdat het een gesloten systeem is. Leg dat eens uit aan al degenen die bij een der­gelijke installatie wonen. Elke mestverwerker stinkt en zelfs RMS geeft toe dat stank niet ge­heel te vermijden valt.

Nog gekker wordt het als gesteld wordt dat de aanleg goed is voor de natuur, omdat de boeren an­ders wel gedwongen zijn hun mestoverschotten op het land te gooien, wat uiteraard ten streng­ste verboden is.

Dit leidt tot zijn bizarre conclusie dat de intensieve veeteelt goed is voor de natuur en dat alle natuur­en milieuorganisaties, die fel te­gen de megamestverwerker zijn, dus tegen de natuur zijn.

Hoe gek kun je het maken?

Jaap Cannegieter (voorzitter Stichting Mooi Groenlo) namens de Stichting Megamestvergis­terGroenloNEE

Groenlo

2 reacties

  1. Beste Mensen,

    Op een steenworp afstand van mijn woning staat zo’n mestverwerker. Van stank is geen sprake van. Sterker nog de boerderijtjes er om heen zijn gewild! Het staat aan randje Winterswijk en er zijn een zembad, hotel en sportvelden aangrenzend geplaatst. Is het dan mest van koeien? Nee, nog erger. Van varkens dan? Neen, het kan nog erger. Het komt van Mensen. Haha en wel uit Groenlo! Wij hier in Winterswijk verwerken het mestoverschot van Groenlo. En…….zonder één protestje.
    Gevaarlijk? Welnee. Millieu vriendelijk? Jazeker, want schaarse mineralen blijven behouden terwijl het restwater in de Slingebeek wordt geloosd.

    Groetjes, jan ros

    1. Dag Jan, jouw mestvergister is qua capaciteit 100x kleiner dan die in Groenlo. Ons grootste bezwaar is die enorme schaalgrootte, met 300 mestvrachtwagens per dag en een experimenteel grote chemische fabriek aan de rand van Groenlo. Lees onze argumenten. En wist je dat brabantse waterbedrijven alarm slaan vanwege watervervuiling door mestvergisters??

Comments are closed.